Ο διαγωνισμός
Τι είναι το FSAE?

Design it, build it, race it!

Ο θεσμός του Formula SAE είναι ένας φοιτητικός σχεδιαστικός διαγωνισμός που διοργανώνεται από την SAE International (πρώην Society of Automotive Engineers). Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε το 1978 και αρχικά ήταν γνωστός με το όνομα Mini Indy.

Το όλο concept πίσω από τον θεσμό του FSAE είναι ότι μία φανταστική κατασκευάστρια εταιρεία έχει δώσει εργολαβία σε μία σχεδιαστική ομάδα να αναπτύξει ένα μικρό αγωνιστικό αυτοκίνητο σε στυλ Formula. Κατόπιν το πρωτότυπο αυτοκίνητο εξετάζεται ως προς το δυναμικό του ως ένα προϊόν που πρέπει να κατασκευαστεί και να πουληθεί. Το αγοραστικό κοινό ενός τέτοιου μονοθεσίου είναι ο ερασιτέχνης οδηγός που τα σαββατοκύριακα αρέσκεται να περνάει την ώρα του ευχάριστα σε πίστες. Κάθε φοιτητική ομάδα σχεδιάζει, κατασκευάζει και εν τέλει δοκιμάζει ένα πρωτότυπο βάσει κάποιων κανόνων των οποίων το πνεύμα είναι η ασφάλεια και το να εξασφαλίσουν και να προωθήσουν έξυπνες λύσεις σε διάφορα προβλήματα.

Σήμερα ο διαγωνσιμός έχει επεκταθεί αρκετά και περιλαμβάνει μια σειρά από events. Στις ΗΠΑ μόνο υπάρχουν 3 τοποθεσές: California, Michigan και Virginia -με την διοργάνωση του Michigan να είναι η μεγαλύτερη σε συμμετοχές και σε διάρκεια.

Διεθνώς, ως μέρος του επίσημου Formula SAE Series και με τους ίδιους κανονισμούς της SAE, κατόπιν συμφωνίας γίνονται οι ακόλουθοι διαγωνισμοί:
Formula SAE Australasia
Formula SAE Brazil
Formula SAE Italy
Formula Student (UK)

Περιβαλλοντικές ανησυχίες

Στα πλαίσια της επαγρύπνησης σχετικά με το περιβάλλον, το 2006 το Dartmouth College (σε συνεργασία πάντα με την SAE International) δημιούργησε και το εναλλακτικό event Formula Hybrid στο οποίο συμμετέχουν FSAE μονοθέσια με υβριδικά συστήματα ενέργειας που συνδυάζουν κινητήρες βενζίνης και ηλεκτρικούς κινητήρες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Formula SAE

  • Υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Οχημάτων
  • Χρυσοί Χορηγοί
  • Αργυροί Χορηγοί
  • Με την υποστήριξη